Lunch blog
Lunch of the star nursery school of relief, security, the delicious dawn
・The dietary habits of the infants period are basics to make a body living in health through a life. In the star nursery school of the dawn, it is by "a meal" to be located in the basics to bring up the spirit of the child in the source of all activities; recognize it that is important, and will provide relief security, the delicious lunch.
・It is all handmade and provides Japanese food center menu tasting season oriented to balance without using local production for local consumption, a chemical seasoning about the ingredients and brings up the consciousness for the meal of children.
・I value that I touch the seasonal ingredients such as the sheath direction of the bean to use for lunch in an activity to children at seasonal time, changing screens of the corn, the changing screens of the onion.
Blog
☆Lunch menu of this week☆
2019-02-23
5年(高2)の前田 あゆみさんと渡部 楽さんが、10月28日(日)に実施された『福山市高校生議会』に参加しました。
31人のメンバーと一緒に話し合いを重ね、準備を進めてきました。第1委員会から第5委員会があり、2人は第1委員会として「福山市への外国人観光客の集客について」というテーマで、提案と質問をしました。枝広市長様からは、丁寧な説明と温かい言葉をいただくことができました。今回の経験を糧として、未来を生きる生徒達が、みんなが住みやすい街づくりを目指し、これからも力を発揮してくれることを願っています。
Tuesday, February 19
Vinegared whitebait and Japanese mustard spinach recipe introduction
I can eat it by "synergy of the taste" deliciously when I put kombu, sesame, the whitebait with the taste ingredient together.
pakupaku was good saying "it is delicious", and the children ate Japanese mustard spinach which they were hard to eat.
(materials) For none of the children
Dried whitebait, 3 g
Sliced tangle ... 0.2 g
Japanese mustard spinach ..., 25 g
Carrot ..., 3 g
Pickpocket sesame ... 1 g
Sugar ..., 1 g
Vinegar ... ... 1.5 ml
Soy sauce ..., 1 ml
(how to make)
①Steep the sliced tangle in water, if come back, blanch it quickly
②I blanch Japanese mustard spinach, the carrot and cut it to the size that I take the moisture and am easy to eat
③I put seasonings together and toss materials of ①② in pickpocket sesame
☆Menu of this week☆
2019-02-15
今日のLHRでは、各学年それぞれの活動に取り組んでいました。
1年生は助産師の方から、2年生は「あんずの家」の方からの講演会を実施し、3年生は11月に実施する「キャリアプラン3報告会」の準備を進めていました。また、4年生(高1)は、教務部から大学入試制度や来年度のカリキュラムについてのガイダンスがありました。
It is introduced a recipe by a menu of this week
2/13 snacks soybean flour rusk
With soy isoflavone and calcium included in the soybean flour a bone soundly!
(materials) (for four people)
One piece of bread ... six pieces limit bread
Soybean flour ... 12 g
Sugar ..., 8 g
Butter ... 8 g
(how to make)
①I cut bread to a quarter
②I melt butter with a range
③I bake it until I mix sugar and melted butter with soybean flour, and bread becomes brown with a coating toaster oven a little.
February ☆Menu of this week☆
2019-02-09
2018年10月20日(土)
福山暁の星学院は、卒業生や保護者、同窓会、地域の皆様に支えられ、創立70周年を迎えました。
幼稚園、小学校、中学・高等学校のこれまでの歩みを動画にまとめました。
ぜひ、ご覧ください。
I ate well almost this week without zansai saying "it is delicious".
A chicken nugget with 2/4 vegetables was popular.
Please make a lot of vegetables when you handcraft it in a house as you can take it in. Easy.
(materials)
Chicken mince, 250 g
Silk tofu ... 100 g
Japanese mustard spinach ... one bundle
Carrot ..., 1/2 book
Dogtooth violet starch ... tablespoon a little over one
Liquor ..., tablespoon 1
Soy sauce ..., teaspoon 1.5
Salt ..., pinch
(how to make)
①I mince Japanese mustard spinach and a carrot finely
②You may put all it in the bowl and mix it
③I pull salad oil to a frying pan and carry ② which I rounded in an oval on board
※I do not light the fire yet
④If put it on the frying pan, close the cap over a low heat; and three minutes. Reverse it, and close the cap; and three minutes.
I make it, and the frozen ski pole is done, too. It is good for snacks and breakfast.
☆2/1 Setsubun society Setsubun menu☆
2019-02-04
☆Menu of this week ☆Until January
2019-02-01
昨日から、生徒達はホームステイに出掛けています。
ビクトリアの街中で、ホストファミリーと一緒にショッピングやランチをしている生徒達を見かけました。
明日、ビクトリアからバンクーバーに戻り、グランビルアイランドでの散策などを行います。
<今後の予定>
10/15(月)〔日本時間〕
●3:00 ミートポイントに集合
●5:00 シュワルツ港を出発(BCフェリー)
●6:35 ツワッセン港に到着
●7:40 グランビルアイランド散策